вторник, юли 19, 2005

Цензурата в българските форуми 

Няколко цитата:
"Уважаеми Господа, преди време Вие имахте принципен спор с Господина Николай Горчилов и с EURO RSCG. Поводът за спора беше кражба.

Сега аз също имам принципен спор с Icygen относно това доколко цитирани в техния сайт европейски и американски фирми са им клиенти.
Според мен това също е кражба, не на криейтив, а на имидж, с което те заблуждават потенциалните клиенти на услугата уеб дизайн в България.

Каква е разликата между Вашия и нашия спор, та трябва да изтривате моя постинг и да ме обвинявате в лични нападки към Icygen?"
Източник: Yvox

vs: до Investor.bg - цензурата
"Тук наистина имало цензура!!!

Като че ли някой ви е дал право да определяте кои тема са 'икономически', или като че ли 100% от другите теми са икономически? Защо не закрихте темите за Батето, за Първанов, десетките теми за НДСВ и Симеон...?

При толкова теми, където се сипят какви ли не простотии и обиди, да изтриеш цяла тема??? Ами изтривайте обидите, но не налагайте политическа цензура."
Източник: Investor.bg

За блоговете и модераторите
"Пиша си аз, и от време на време си запазвам писанията …. и сайта по едно време спира да работи, точно както си пиша …. това вчера … и после Тери ми се поскарва, че съм объркал блога с форумаааа,

а такааааа, а пък той Тери не знае, че аз знам разликата и други работи знайвам, но ми се скара момчето, нито ми е на годините, нито на …. ….. ракиите.

Та молбата ми е .. ако е блог това нека да си пиша аз каквото искам, ако сложа порно, 'терористически изпълнения' или расистки провокацийки, моля Тери, затрий я таз гадна твар GeorgeAtha , обаче докато си попишурквам неща дето не дразнят никой, а ми помагат на мен самия да съм по-добре, моля не ми се меси …. Става ли?

Едно простичко ‘извинявай’ след този блог, на местото дето си ми издърпал ушите ще свърши работа, да ти кажа …"
Източник: BgLOG.net

Моят коментар:
С какво блоговете се отличават от форумите? Блоговете не се модерират. Всеки е свободен да пише каквото си поиска…Читателите изпълняват функцията на филтър. Блоговете с интересни теми, коментари, линкове и анализи привличат вниманието на публиката.
Какво чакате? Започвайте да блогвате!
Аз предпочитам услугите на Blogger, защото там няма опасност от цензура.

Update:
Отговор на Тервел Няголов, BgLOG.net:
"Г-н Веселинов, цензура няма. Просто публикацията, която съдържаше две изречения бе махната от първа събирателна страница. Тя си остава в блога на потребителя без да бъде пипната. Това, че съм споменал на потребителя този факт, не означава, че налагам цензура. Вашият блог се намира на поддомейн на blogger. Ако blogger реши да слага линкове към различни блогове на заглавната си страница ще очаквате ли там да видите избрани публикации, които са сметнати за интересни? Дори и вашият блог да бъде рекламиран на първа страница в Blogger, когато някой реши, че е неподходяща ще ви затрият ли и публикацията или тя ще остане в блога ви? И кое е по-важно - блог страницата на потребителя или това неговата публикация да стои на първа страница?

Надявам се, че изяснихме въпроса :) Ако имате забележки, ще се радвам да ги споделите, човек се учи докато е жив :)"
Източник: BgLOG.net

Comments: Публикуване на коментар

This page is powered by Blogger. Isn't yours?